IES VICENT ANDRÉS ESTELLÉS Advertisement
Inici
dilluns, 20 agost de 2018
 
 
Menú principal
Inici
El centre
Oferta Educativa
Ubicació
Suggeriu-nos
Calendari Escolar
Secretaria
Professorat
Departaments
Horaris
Activitats
AMPA
Normativa
Documents
Formularis
CALENDARI ACTIVITATS
CORREU PROFESSORAT
accés gmail
AULA VIRTUAL
AULA VIRTUAL
PRÀCTICUM MÀSTER
FACEBOOK
WEB CONSELLERIA

        PARTICIPACIÓ

Fotos i vídeos
fotos en google-PICASA

YouTube
25 ANIVERSARI
ATREVEIX-TE A PENSAR PDF Imprimir Trametre a un amic

 Crònica de Mar López Urquiola, 4t ESO L:

"Hui en dia les societats avançades, dediquen de vegades de forma institucional, determinats dies a diferents conceptes com la pau, la violència de gènere, la dona, la pobresa 0... Però, us heu parat a pensar per què es declaren dies internacionals? Doncs bé, aquests dies existeixen per a sensibilitzar, conscienciar i cridar l'atenció de les persones, per a donar-los a entendre que hi ha un problema sense resoldre, i lamentablement, pareix que la Filosofia s'ha unit al grup.

El passat dia 16 de Novembre, es va celebrar el Dia Internacional de la Filosofia i per això els i les alumnes de Filosofia de l'institut realitzàrem diferents activitats per a mostrar que era el nostre dia, el dia dels pensadors, de les pensadores.

Ambientàrem l'institut amb cartells i frases de filòsofs i filòsofes, preparàrem l'Espai de la Filosofia, informàrem per les classes de què estàvem celebrant i incloguerem unes camisetes que deien “Pense, doncs destorbe”. Molta gent ens va preguntar què volia dir la nostra samarreta. La resposta és senzilla: som eixa pedra situada en el mig camí pla amb què entropesses i que encara que t'allunyes d'ella, per xicoteta que siga, continua destacant en l'horitzó. Ens qüestionem coses, reflexionem, plantegem canvis, ens qüestionem més coses, raonem i tornem a reflexionar la nostra mateixa reflexió. Per això destorbem, ningú vol que una altra persona planifique la seua forma d'actuar o de dirigir, tranquiles, nosaltres ho farem per tu. Celebrem este dia amb l'objectiu de recordar a aquells i aquelles que viuen amb consciència “d'encisam”, que nosaltres hem arribat a ser el que som, gràcies a gent que ha utilitzat tot el seu potencial per a desenrotllar societats millors, plantejant-se les qüestions bàsiques que recol·loquen al ser humà en el seu verdader lloc en l'univers. No, no us enganyeu, useu el vostre cap, no sou l'última generació sobre la terra, no teniu dret a fer el que vulgueu, heu de prendre el control i la responsabilitat dels vostres pensaments.

Ah...perdó, no penses..., no penses...i ni se t'ocórrega esbrinar el que altres van pensar, això et pot traure de la teua zona de confort i és quelcom molt incòmode no?. Per això cal institucionalitzar les coses bàsiques, el respecte, la pau, la capacitat de pensar, és trist, però real.: Pense, doncs destorbe".

 

 

 
< Anterior   Següent >
Notes i faltes
notes i faltes
INICIATIVA SWI
REVISVAE
  
PAU 2017-2018
 


FONS SOCIAL EUROPEU
MEDIACIÓ
Pla lector (PALE)
Image
DOSSIERS LECTURES
PROJECTE CLIL
eTWINNING
DIA EUROPEU LLENGÜES
SISTEMA EDUCATIU
CONSELL ESCOLAR
COMISSIÓ CONVIVÈNCIA

Image

GRUP JOVES SOLIDARIS
Blog Xarxa i Mediació
 
Top! Top!