IES VICENT ANDRÉS ESTELLÉS Advertisement
dimarts, 12 desembre de 2017
 
 
Menú principal
Inici
El centre
Oferta Educativa
Ubicació
Suggeriu-nos
Calendari Escolar
Secretaria
Professorat
Departaments
Horaris
Activitats
AMPA
Normativa
Documents
Formularis
CALENDARI ACTIVITATS
CORREU PROFESSORAT
accés gmail
AULA VIRTUAL
AULA VIRTUAL
PRÀCTICUM MÀSTER
FACEBOOK
WEB CONSELLERIA

        PARTICIPACIÓ

Fotos i vídeos
fotos en google-PICASA

YouTube
25 ANIVERSARI
MEDIACIÓ PDF Imprimir Trametre a un amic

GRUP DE MEDIACIÓ

Passat, present i futur:

El curs 2003-2004 un grup de professores i professors de l'institut va formar-se com a mediadors en uns cursos del CEFIRE. Aquest va ser l'inici de la mediació al nostre centre. Aquest mateix grup va ser el formador en el curs dirigit a mares i pares, alumnat i professorat. El curs següent va ser convocat un altre curs de formació per a l'alumnat, donat el creixent interés i implicació dels joves. Així passàrem a tenir un col.lectiu d'uns trenta mediadores i mediadors.

En cusos successius, s'organitzaren dues jornades de formació de mediadors junt als altres dos centres públics de secundària de Burjassot. Tots tres compartíem unes mateixes inquietuds en la resolució de conflictes i la seua gestió.

Per a aquest curs 2011-2012, comptem amb vuit alumnes i diversos professors. Però s'ha de tenir en compte que l'alumnat, en acabar els seus estudis, se'n va de l'institut i deixa de formar part del grup de mediació.Per això, s'ha de continuar amb la formació de nous alumnes: els dies 7 i 8 d'abril  de 2011 marxàrem a Rocafort, amb un grup de catorze joves de 2n i 3r d'ESO de cada centre per a realitzar les terceres Jornades de Formació de Mediadors. L'experiència va ser enriquidora i gratificant. Fent clic a la imatge podeu veure els millors moments d'aquest curs.

L'Equip de Mediació està coordinat per la professora Inma Salvador i és una eina más amb la qual compta la Comissió de Convivència.

 
Idees bàsiques. La mediació és:
 
-un intent de treballar amb l'altre i no contra l'altre.
-trobar una via pacífica i equitativa per a enfrontar els conflictes en un entorn de creixement, acceptació, aprenentatge i respecte mutu.
-un procés de comunicació a tres bandes en què el/la mediador/a crea les condicions perquè els protagonistes del conflicte puguen compartir inquietuds i plantejaments, punts de vista i limitacions...amb la intenció d'abordar el conflicte i posar-se d'acord sense la coacció de cap tipus de poder.
 
 
Definició de mediació:
 
És un mètode per a resoldre conflictes i disputes. És un procés voluntari en què es dóna l'oportunitat a dues persones en conflicte que es reunisquen amb una tercera persona neutral (mediador), per a parlar del seu problema i intentar arribar a un acord.
 
És un servei educatiu que intervé en conflictes interpersonals a l'escola, ajudant a que les parts, per elles mateixes, arriben a un acord.
 
 
Així és el procés de mediacio:
 
-hi ha dos mediadors.
-les parts en conflicte exposen les seues posicions i interessos.
-les parts s'escolten mutuament i proposen solucions.
-s'acorden solucions satisfactòries i justes per a ambdues parts.
 
 
El protocol de la mediació escolar:
 
-Qualsevol membre de la comunitat escolar pot suggerir la mediació a les parts en conflicte i aquestes, de forma voluntària, poden acceptar-la o no.
-Les persones interessades es dirigiran a qualsevol membre de l'Equip de Mediació que els informarà del procediment.
-És realitza una premediació amb cadascuna de les parts per separat ("presentació i regles del joc") i s'acorda un calendari d'entrevistes.
-S'acorden solucions que siguen satisfactòries i justes per a les dues parts. Es redacta l'acord i se signa.
-Es realitza el seguiment de l'acord en els temps que s'han establert.
-Al llarg de tot el procés, els mediadors ajuden a que les parts definisquen el conflicte i busquen solucions, no aconsellen ni moralitzen, intenten mantenir una actitud neutral.
 
 
Tipus de conflictes que poden tractarse en la mediació:
 
Són aquells que no suposen una transgressió greu de les normes de convivència com ara rumors (ell/ella ha dit de mi), insults, malnoms ofensius, amistats deteriorades, amenaces, persones que molesten a altres, situacions desagradables o injustes...
 
 
 

 

 
Notes i faltes
notes i faltes
REVISVAE
  
PAU 2017-2018
 


FONS SOCIAL EUROPEU
Pla lector (PALE)
Image
DOSSIERS LECTURES
PROJECTE CLIL
eTWINNING
DIA EUROPEU LLENGÜES
SISTEMA EDUCATIU
CONSELL ESCOLAR
COMISSIÓ CONVIVÈNCIA

Image

GRUP JOVES SOLIDARIS
Blog Xarxa i Mediació
MEDIACIÓ
 
Top! Top!